Skip to the content

hindbær

Ernæring

Du finder hindbær i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. HIndbær indeholder mest vand, og har derfor et meget lavt energiindhold (meget få kalorier). Hindbær er en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Hindbær er bær, som indeholder frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder hindbær. Hindbær er en god kilde vitamin E, C og B-vitaminet folat, som styrker dit immunforsvar, DNA, hud og røde blodceller. Hindbær kan desuden bidrage til din indtagelse af flere af de andre B-vitaminer, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Hindbær har samtidig et højt indhold af mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk. Hindbær kan også bidrage til din indtagelse af fosfor, som også styrker dit blodomløb. Hindbær indeholde ketoner og anthocyaniner, som kan sætte skub i din forbrænding og styrke dit immunforsvar.

Anvendelse

Hindbær er søde, men hanker samtidig op i maden et friskt og syrligt pust. Is, sorbet, tærter, muffins, rødgrød, fromager og mousse får det bedste frem i hindbær. Det er i desserter, vi kender dem bedst. Brug også hindbær i syltetøj, kompotter, gele og saft. Lad friske hindbær eller hindbæreddike spille op til ost og rucola i en blandet salat. Eller nyd friske hindbær på yoghurt, i smoothies eller med fløde og sukkker.

Opbevaring

Hindbær smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og skal helst spises straks. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere, men tag dem ud ca. 1 time inden de skal spises, så smager de af mere. Husk at fjerne stødte og dårlige hindbær inden opbevaring. Hindbær kan fryse og anvendes til f.eks. marmelade eller kage. Frys hindbær i en frysepose eller anden beholder.