Skip to the content

grapefrugt

Kendetegn

Grapefrugt er en citrusfrugt. Frugterne er store og bleggule.

Ernæring

Du finder grapefrugt i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Grapefrugt indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Grapefrugt er en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Grapefrugter er frugter, som indeholder frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder grapefrugt. Grapefrugt er en god kilde til vitamin C og B-vitaminet folat, som styrker dit immunforsvar, hud, DNA og røde blodceller. Samtidig kan grapefrugt bidrage til din indtagelse af flere andre B-vitaminer, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Grapefrugt kan også bidrage til din indtagelse af mineralerne kalium, fosfor og zink, som styrker dit blodomløb og knogler, hjælper dine sår med at hele, og kan sænke dit blodtryk. Spis ikke grapefrugt, hvis du tager medicin. Grapefrugt indeholder et stof, der forhindrer din krop i at nedbryde nogle former for medicin. Spørg din læge, om det påvirker dig.

Anvendelse

Spis den som den er, eller brug den til skaldyrssalater, i drikke og marinader. Frugtkødet er syrlig/sødt og noget bittert. Især hinderne er bitre.

Opbevaring

Grape kan opbevares ved stuetemperatur, i frugtskålen eller køkkenskabet. Du kan med fordel lægge frugten i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Holdbarheden afhænger dog af hvor moden frugten var ved køb. Pres evt. saften fra grape og frys den i isterningposer eller større portioner. Frossen frugtsaft kan f.eks. bruges i smoothies.

Sæson

Butikkerne køber grapefrugter i udlandet og sælger dem i Danmark hele året.