Skip to the content

figen (tørret)

Ernæring

Du finder tørrede figner i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Tørrede figner har et højt indhold af energi (flere kalorier). Tørrede figner er samtidig en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Figner indeholder meget frugtsukker. Spis derfor ikke mange figner. Tørrede figner er en god kilde til flere af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Tørrede figner er også en god kilde til mineralerne kalium, kalk, magnesium, fosfor, jern, zink, jod, mangan. Mineralerne styrker dine knogler, blodomløb, immunforsvar og fordøjelse. De hjælper også dine sår med at hele og din krop med at optage kalk. Samtidig kan de sænke dit blodtryk og afhjælpe kramper i musklerne. Figner kan indeholde aflatoksiner, som er giftige i store mængder, men du kan godt spise figner og figenpålæg i små mængder.

Anvendelse

Som en snack eller til konfekt og i bagværk.

Opbevaring

Tørrede figner bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en pose eller beholder i dit køkkenskab. Opbevar aldrig tørrede figner i direkte sollys.