Blommer kan være blåviolette, gule eller grønne.
blommer
Kendetegn
Ernæring
Du finder blommer i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Blommer er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Blommer er frugter, som indeholder frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder blommer. Blommer kan også bidrage til din indtagelse af kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk. Samtidig indeholder blommer mange antioxidanter, som kan sænke dit blodtryk og kolesteroltal.
Anvendelse
Spis blommer som de er, eller brug den til desserter eller salater. Blommer er også gode til bagværk, chutney, grød og til syltning.
Opbevaring
Blommer smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og skal helst spises straks. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere, men tag dem ud ca. 1 time inden de skal spises, så smager de af mere. Holdbarheden afhænger af hvor modne de var ved køb. Blommer kan fryse og anvendes til f.eks. marmelade eller kage. Frosne blommer kan bruges i smoothies. Fjern stenen inden frysning.
Sæson
Juli-september