Skip to the content

blåbær

Ernæring

Du finder blåbær i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Blåbær er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Blåbær er bær, som indeholder frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder blåbær. Blåbær er en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar, og til mineralerne zink og mangan, som styrker dine knogler og immunforsvar og hjælper dine sår med at hele. Samtidig indeholder blåbær mange antioxidanter, som kan sænke dit blodtryk og kolesteroltal.

Anvendelse

Blåbær har for alvor erobret danskernes smagsløg inden for de senere år som et fornyende alternativ til de gode gamle hindbær og brombær. Vi værdsætter blåbær for deres søde, let syrlige smag. De er saftige og giver maden en flot blålilla kulør. Nyd dem i muffins og tærter eller i lagkagen. Fyld en håndfuld i din smoothie, eller spis dem på pandekager, yoghurt eller is. Prøv også blåbær-puré til kød, eller spis blåbær i stedet for vindruer til ost.

Opbevaring

Blåbær smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og skal helst spises straks. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere, men tag dem ud ca. 1 time inden de skal spises, så smager de af mere. Husk at fjerne stødte og dårlige blåbær inden opbevaring. Blåbær kan fryse og anvendes til f.eks. marmelade eller kage. Frys blåbær i en frysepose eller anden beholder.

Sæson

Danske blåbær er i sæson fra juli til september.

Morgenmad

Syrnet mysli med sommerbær

Sæt havregryn i blød aftenen før og glæd dig til lækker syrnet mysli næste morgen.

Morgenmad

Blåbærsmoothie og boller

Nyd en lækker smoothie med friske sommerbær!

Brunch

Sommerbrunch 2.0

Æg, dejlige solmodne tomater og en blåbærsmoothie at slukke tørsten i, det bliver en skøn dag!