Du finder blåbær i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Blåbær er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Blåbær er bær, som indeholder frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder blåbær. Blåbær er en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar, og til mineralerne zink og mangan, som styrker dine knogler og immunforsvar og hjælper dine sår med at hele. Samtidig indeholder blåbær mange antioxidanter, som kan sænke dit blodtryk og kolesteroltal.

blåbær

Ernæring

Anvendelse
Blåbær har for alvor erobret danskernes smagsløg inden for de senere år som et fornyende alternativ til de gode gamle hindbær og brombær. Vi værdsætter blåbær for deres søde, let syrlige smag. De er saftige og giver maden en flot blålilla kulør. Nyd dem i muffins og tærter eller i lagkagen. Fyld en håndfuld i din smoothie, eller spis dem på pandekager, yoghurt eller is. Prøv også blåbær-puré til kød, eller spis blåbær i stedet for vindruer til ost.

Opbevaring
Blåbær smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og skal helst spises straks. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere, men tag dem ud ca. 1 time inden de skal spises, så smager de af mere. Husk at fjerne stødte og dårlige blåbær inden opbevaring. Blåbær kan fryse og anvendes til f.eks. marmelade eller kage. Frys blåbær i en frysepose eller anden beholder.

Sæson
Danske blåbær er i sæson fra juli til september.


Morgenmad
Sæt havregryn i blød aftenen før og glæd dig til lækker syrnet mysli næste morgen.


Brunch
Husk sommerens bær til alle måltider lige nu hvor de er allerbedst!


Mellemmåltid
Skøn frisk og kølende sommerdrik. Perfekt til altanen eller terrassen