Skip to the content

banan

Anvendelse

Bananens fyldige kød gør den til et mættende mellemmåltid, og med sin eksotiske sødme har bananen også for længst fundet sin plads i desserter og kager. Spis den rå i frugtsalat eller blend den med bær og mælk for at give fylde og smag i en smoothie. Gør bananen endnu sødere ved at bage, grille eller stege den. F.eks. med rom eller whisky, farin, smør og rosiner. Drys med kanel og mandler og spis den med flødeis. Bananer giver fylde i mange afrikanske og asiatiske retter og skaber også en fortrinlig kontrast til krydderierne i stærk mad. Modne bananer kan du mose og bruge i kager.

Opbevaring

Opbevar bananer ved stuetemperatur på køkkenbord eller i køkkenskab. Bananer skal ikke i køleskabet da det stopper modningen og forringer bananens kvalitet. Bananer kan fryses og anvendes til f.eks. frugtgrød, smoothies eller kager. Fjern skrællen inden frysning.