Skip to the content

perlespelt

Kendetegn

Spelt er en ældgammel hvedesort. Spelt bliver også kaldt for en urhvede. Perlespelt er polerede speltkerner. Perlespelt er et sundt alternativ til ris, men er ikke et fuldkornsprodukt, fordi hele kornet ikke er med.

Ernæring

Perlespelt har et kostfiberindhold på 6,7 gram pr 100 gram.

Anvendelse

Kog perlespelt i cirka 20 minutter. Perlespelt smager godt i salat, supper og gryderetter.

Opbevaring

Perlespelt bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Opbevar aldrig perlespelt i direkte sollys. Kogt perlespelt og andre madrester kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet. Pak madresterne ind i en tætlukkende beholder.

Aftensmad

Torsk og citrussalat

Bland citrusfrugter i din perlespelt. Det giver et dejligt friskt pift.