Perlebyg er polerede bygkerner. Perlebyg er et sundt alternativ til ris, men er ikke et fuldkornsprodukt, fordi hele kornet ikke er med.
Perlebyg
Kendetegn
Ernæring
Du finder perlebyg i midten af madpyramiden sammen med kornprodukterne. Perlebyg er bygkerner, hvor skaldelene er delvist polerede af, så det er ikke er fuldkornsprodukt. Perlebyg er en god kilde til energi og har et højt indhold af kostfibre, som gør din krop mæt, og holder gang i din fordøjelse. Perlebyg er en god kilde til B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf har de især et højt indhold af folat, som hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodceller og dit DNA. Perlebyg har også et højt indhold af mineralerne kalium, fosfor, jern og zink, som styrker dine knogler, muskler, dit blod og dit immunforsvar, og giver din krop energi. Samtidig er perlebyg en god kilde til mineralet magnesium, som hjælper din krop med at optage kalk og kan afhjælpe kramper i musklerne. Perlebyg indeholder gluten.
Anvendelse
Til risotto, i supper, til grød og gryderetter. Perlebyg har en mild smag.
Opbevaring
Perlebyg bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Opbevar aldrig perlebyg i direkte sollys. Kogt perlebyg og andre madrester kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet. Pak madresterne ind i en tætlukkende beholder.