Forskellige ris egner sig til forskellige typer mad. Vælg dem du bedst kan lide, og husk at vælge fuldkorn først.
fuldkornsris
Kendetegn
Ernæring
Fuldkornsris er en god kilde til fuldkorn og kostfibre og indeholder blandt andet B-vitaminer, E-vitamin og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern, zink og jod.
Anvendelse
Skyl risene grundigt. Kog dem efter anvisningen på pakken. Lange tynde ris som basmatiris og jasminris er gode som kogte eller stegte ris. Du kan også bruge dem til rissalat. Medium ovale ris som arborioris og røde ris er gode til risotto og desserter. Endelig er korte, runde ris som grødris og sushiris gode til grød, sushi, paella og desserter.
Opbevaring
Fuldkornsris indeholder meget olie og de bliver derfor hurtigt harske og får en dårlig smag. Opbevar fuldkornsris i en lufttæt beholder efter åbning. Fuldkornsris kan med fordel opbevares på køl for at forlænge holdbarheden, eller endnu bedre – på frost.