Skip to the content

couscous

Anvendelse

Couscous har hjemme i det nordafrikanske køkken. Her er couscous, hvad pasta er for italienere, ris er for kinesere, og kartofler er for danskere: Hjertet i ethvert traditionelt måltid. Hæld kogende vand og salt eller bouillon over den rå couscous i en skål, og lad den trække i cirka ti minutter. Smag til med olie og evt. smør. Nemmere bliver det ikke. Spis couscous til lam på marrokansk manér, krydret med spidskommen, safran og koriander. Nyd også kold couscous blandet med tomat, mynte, citronsaft, olie, tørrede abrikoser, nødder og persille. Spis det til alt fra fjerkræ og frikadeller til fisk.

Opbevaring

Couscous bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Opbevar aldrig couscous i direkte sollys. Kogt couscous og andre madrester kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet. Pak madresterne ind i en tætlukkende beholder.