Skip to the content

bulgur

Kendetegn

Bulgur er knækkede hvedekerner, der er kogte og tørrede. Fuldkornsbulgur er et fuldkornsprodukt. Det betyder at hele kernen er med. Kan bruges som alternativ til ris.

Ernæring

Bulgur indeholder 7,7 gram kostfibre pr 100 gram. Bulgur indeholder blandt andet vitaminerne E og B og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern, zink, jod og selen.

Anvendelse

Kog eller damp bulgur efter anvisningen på pakken. Brug dem i salater, supper eller som tilbehør til kød eller fisk. Bulgur er værdsat for sin nøddeagtige smag og er forankret i Mellemøsten og Nordafrika. Bulgur er knækkede hvedekorn og laves typisk på durumhvede. Nyd dem som tilbehør til kød eller fisk, i salater, i gryderetter, supper eller desserter. Bulgur er nemme i køkkenet og hurtigere at tilberede end ris. Tomat, mynte, citron, olie og persille klæder bulgur og er uundværlige i den klassiske salat tabbouleh. Spark til bulgur med chili, hvidløg, koriander eller spidskommen. Mango, tørrede abrikoser, grillede auberginer, kerner og nødder klæder også bulgur.

Opbevaring

Bulgur bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Opbevar aldrig bulgur i direkte sollys. Kogt bulgur og andre madrester kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet. Pak madresterne ind i en tætlukkende beholder.

Frokost

Makrel med broccoli og kapers hertil bulgur med mandler

En lækker salat med fisk. God i madpakken eller til at nyde derhjemme.

Aftensmad

Blomkålssalat med bulgur og stegt laks

Vælg grove grøntsager som blomkål og smag til med friske krydderurter. Laks er en fed fisk, som...

Frokost

Spinatsalat med bulgur og svin

Bland bulgur og lidt svinekød i salaten og få et mættende frokostmåltid. Husk at vælge fuldkorn...