Skip to the content

torsk

Anvendelse

Torsk er en af de vigtigste spisefisk i de europæiske og nordamerikanske køkkener og har været en basisfødevare siden middelalderen. Smagen er mild, og kødet er saftigt, men samtidig fast og flaget. Lad andre fisk boltre sig i hvidvinssauce. Den magre torsk er bedst med cremede sovse og tager med glæde i mod en fløde- eller ostesovs. Gerne med sennep eller peberrod, som rusker op i det milde kød. Torsk tager smag efter forskellige landes køkkentraditioner og er hovedingrediens i alt fra fiskepinde til dansk nytårsmiddag. Prøv f.eks. en middelhavsudgave af ovnbagt torsk med hvidløg, tomat, oliven, ansjoser og koriander.

Opbevaring

Opbevar torsk så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Aftensmad

Grove grøntsagsfritter med fiskefrikadeller

Lav grove grøntsager til fritter og spis fiskefrikadeller til. Rør fiskefarsen med grøntsager o...