Slethvar er en fladfisk, der lever i saltvand. Slethvar ligner pighvar, men den er slankere og tyndere. Derudover har den skæl og føles glat, i modsætning til pighvarren, som er meget ru. Slethvarren kan blive op til 70 centimeter og veje op til 7 kilo.
slethvar
Kendetegn
Ernæring
Slethvar er en halvfed fisk med et fedtindhold på 2,7 gram pr 100 gram. Heraf er 0,5 gram n-3 fedtsyrer.
Anvendelse
Spis slethvar braiseret, stegt, grillet, pocheret eller dampet. Kødet minder om pighvarens og er hvidt, fast og velsmagende.
Opbevaring
Opbevar slethvar så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.