Skip to the content

sandart

Kendetegn

Sandart er en ferskvandsfisk i familie med aborren. Den ligner en krydsning mellem en aborre og en gedde. Sandarten kan blive cirka 1 meter lang, og veje 7-8 kilo.

Anvendelse

Spis fisken stegt, grillet, pocheret eller dampet. Kødet er lyst, fint og meget velsmagende.

Opbevaring

Opbevar sandart så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Ernæring

Sandart er en mager fisk med et fedtindhold på 0,7 gram pr 100 gram. Heraf er 0,02 gram n-3 fedtsyrer. Sandart indeholder blandt andet E-vitamin og mineralerne jod, zink og selen.