Skip to the content

rødtunge

Kendetegn

Rødtunge er fladfisk i familie med rødspætten. Rødtungen lever i saltvand, og kan blive op til 60 centimeter og veje omkiring 2 kilo. Rødtunge bliver dog sjældent større end 40 centimeter.

Anvendelse

Spis for eksempel rødtunge stegt, dampet, kogt og bagt. Rødtungen anses for at være den fineste og mest velsmagende fladfisk. Kødet er fint, hvidt, og smager sødligt.

Opbevaring

Opbevar rødtunge så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Ernæring

Rødtunge er en mager fisk med et fedtindhold på 1,4 gram pr 100 gram. Heraf er 0,4 gram n-3 fedtsyrer. Rødtunge indeholder blandt andet mineralet selen.