Skip to the content

rejer

Anvendelse

Rejer forbindes primært med retter som rejecocktail, smørebrød med æg og rejer og rejesalat. Men rejer indgår også i middagsretter som thai-curry, wok og som tarteletfyld og pizzatopping. Citrus, avocado, asparges og creme fraiche fremhæver den milde rejesmag, men karry, ananas, fennikel, kokosmælk, tomat og citrongræs er også lækkert i retter med rejer. Rejer skal varmebehandles inden servering og smager fantastisk, hvis de steges, koges med citron og persille, stuves eller grilles. Under tilberedningen skifter rejerne farve fra grå til lyserød. Prøv at marinere pillede, tilberedte rejer i rapsolie, citronsaft og –skal, smagt til med salt, peber og finthakket ramsløg i 2-8 timer inden servering. Smagen varierer, men generelt har rejer en mild, salt og let skaldyrsmag. Fjordrejer er lidt mere smagfulde og søde end de store tigerrejer.

Opbevaring

Ferske rejer kan holde sig 1-2 dage på køl. Efter tilberedning kan de holde sig endnu en dag i køleskabet. Ønsker du at fryse skaldyr er det vigtig at nedfrysningen sker hurtigt for at bevare den bedst mulige kvalitet. Skaldyr kan holde sig ca. 3 måneder på frost.

Sæson

Rejer kan fås hele året rundt, men danske fjordrejer fanges fra april til oktober.