Skip to the content

mørksej

Kendetegn

Mørksej bliver også kaldt for gråsej eller bare sej. Mørksej er en saltvandsfisk i familie med torsken. Den kan blive op til 130 centimeter.

Anvendelse

Du kan spise mørksej stegt, dampet eller grillet. Kødet er også godt til fars. Kødet er en smule mørkere og blødere end torskens.

Opbevaring

Opbevar mørksej så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Ernæring

Mørksej er en mager fisk med et fedtindhold på 0,3 gram pr 100 gram. Heraf er 0,01 gram n-3 fe