Skip to the content

laks

Anvendelse

Laks ligger i top ti over de mest populære fisk på danskernes tallerken. Med sit karakteristiske, lyserøde kød sætter laks kulør på ethvert fiskebord. Den farvestrålende fisk kaldes også fiskenes konge. Kødet er saftigt og fast og kan tilberedes på endeløse måder uden at blive ødelagt. Steg eller grill et par laksekoteletter, eller bag dem i ovnen i bagepapir på en bund af grøntsager. Det kraftige kød smager godt med smeltet smør, men kan også sagtens holde til en bearnaise- eller hollandaisesovs. Røget og gravet laks er hurtigt og enkelt at gå til. Den smager fortrinligt med brød og salat, i pastaretter eller på blinis med stenbiderrogn, rødløg og cremefraiche.

Opbevaring

Opbevar laks så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Indpakning i forseglet plastikbakke forlænger holdbarheden. Fersk fisk skal være frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Aftensmad

Grønne asparges, nye kartofler og dampet laks

Nyd en lækker dampet laks, let og delikat sommermad

Aftensmad

Blomkålssalat med bulgur og stegt laks

Vælg grove grøntsager som blomkål og smag til med friske krydderurter. Laks er en fed fisk, som...

Aftensmad

Kartoffelsalat med laks

Laks indeholder godt med det sunde fedt og omega 3-fedtsyrer. Server med en lækker og mager kar...