Skip to the content

kulmule

Kendetegn

Kulmule er en saltvandsfisk. Kulmulen har fået sit navn, fordi dens mund er sort som kul. Kulmule kan blive op til 120 centimeter og kan veje op til 10 kilo.

Anvendelse

Spis kulmule kogt, dampet eller pandestegt. Kødet er hvidt til gråligt. Det er lidt løst når det er råt, men bliver fast når det bliver tilberedt. Fisken indeholder meget få ben.

Opbevaring

Opbevar kulmule så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Ernæring

Kulmule er en mager fisk med et fedtindhold på 0,4 gram pr 100 gram. Kulmulen indeholder blandt andet mineralet selen.