Skip to the content

knurhane

Kendetegn

Knurhane er en saltvandsfisk. Der er to arter, en grå og en rød. Den grå kan blive op til 40 centimeter, mens den røde kan blive op til 70 centimeter.

Anvendelse

Spis for eksempel knurhane pandestegt, grillet, kogt, dampet, ovnstegt, marineret eller røget. Kødet er fast og hvidt, men kan let blive lidt tørt.

Opbevaring

Opbevar knurhane så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Ernæring

Knurhane er en halvfed fisk med et fedtindhold på cirka 5 gram pr 100 gram. Heraf er 1 gram n-3 fedtsyrer.