En hummer bliver omkring 30 centimeter lang og vejer omkring 1 kilo. En hummer er blåsort, men skifter farve til rød, når den bliver kogt.
![](https://opskrifteradmin.coop.dk/media/18599/hummer.jpg?width=1100&heightratio=0.4&bgcolor=ffffff)
hummer
![](/images/ingredient/kendetegn.png)
Kendetegn
![](/images/ingredient/ernaering.png)
Ernæring
Med et fedtindhold på 1,3 gram pr 100 gram er hummer en mager fisk. Heraf er 0,4 gram n-3 fedtsyrer. Hummer indeholder blandt andet E-vitamin og mineralerne zink, jod og selen.
![](/images/ingredient/anvendelse.png)
Anvendelse
Du kan spise hummer kogt eller stegt. Kødet sidder i hale og kløer.
![](/images/ingredient/opbevaring.png)
Opbevaring
Fersk hummer kan holde sig 1-2 dage på køl. Efter tilberedning kan de holde sig endnu en dag i køleskabet. Ønsker du at fryse skaldyr er det vigtig at nedfrysningen sker hurtigt for at bevare den bedst mulige kvalitet. Skaldyr kan holde sig ca. 3 måneder på frost.