Skip to the content

mungbønner

Kendetegn

De mest populære bønner til dyrkning af bønnespirer. Kaldes også for mingbønner.

Ernæring

Mungbønner har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder E- og B-vitaminer, og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern og zink.

Anvendelse

Skyl bønnerne grundigt og kog dem i cirka 15-30 minutter. De skal ikke ligge i blød, før du koger dem. Brug bønnerne ligesom linser, blandt andet i sammenkogte retter, salater, supper, postejer og puréer. Sørg for masser af grøntsager og krydderier, ellers kan bønner godt blive tung kost.

Opbevaring

Mungbønner bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig bønner, linser og ærter i direkte sollys. Efter kogning og tilberedning bør mungbønnerne opbevares på køl. Her kan de holde sig i ca. 4 dage.