Skip to the content

kidneybønner

Kendetegn

Røde bønner, der har form som en nyre. Derfor hedder de kidneybønner. Kidney betyder nyre på engelsk. Kidneybønner kan også være sorte, hvide og plettede.

Anvendelse

Sæt bønnerne i blød i mindst 10-12 timer. Kog dem herefter i nyt, friskt vand i cirka 1 time. Du kan også få kidney bønner på dåse. De skal ikke sættes i blød eller koges, men skal skylles og varmes grundigt igennem. Kidney bønner har en melet konsistens. Brug dem for eksempel til Chili con carne, sammenkogte retter og salater. De har en mild, let sødlig smag. Simreretter er vilde med kidneybønner. Hæld de røde og robuste bønner i varme retter, der trænger til lidt gods. Kidneybønner har en sødlig smag i sig selv og en særlig evne til at ændre smag efter de ingredienser, de er i selskab med. Kidneybønner kommer for alvor til deres ret i chili con carne og i chili sin carne. Men nyd dem også kolde i salater med krydderurter, olie, eddike, hvidløg og friske grøntsager.

Opbevaring

Kidneybønner bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig bønner, linser og ærter i direkte sollys. Konserverede kidneybønner på dåse opbevares også i køkkenskabet. Efter kogning og tilberedning bør kidneybønner opbevares på køl. Her kan de holde sig i ca. 4 dage. Kogte kidneybønner kan også fryses. Kog gerne en stor portion og frys dem ned i mindre portioner.