Spidskål

Kendetegn

Spidskål er aflang eller elipseformet og har et let og løst bladhoved.  Spidskål er et ungt kål. Spidskål kaldes også for sommerkål. Spidskål har en fin, mild og sprød smag, der er mildere end hvidkål.

Anvendelse

Fjern de visne blade og stokken og skyl kålen grundigt. Spis kålen rå og fintstrimlet til salat, dampet og stuvet. Damp spidskålen ganske let i 5-10 minutter i en smule vand. Spidskål er dejligt til fisk.

Opbevaring

Læg spidskålet i køleskabet. Spidskålet holder sig godt i temperaturer på 2-6 grader. Spidskål kan holde cirka 1 uge.

Ernæring

Med et kostfiberindhold på 1,9 gram pr 100 gram er spidskålen en fin grøntsag. Den indeholder blandt andet A, B, C og K-vitamin og mineralet kalium.

Sæson

Maj-september

Opskrifter med spidskål

viewer loading recipies, please wait...