Skip to the content

Sommercoleslaw, nye kartofler og stegt kylling

Hvad er bedre en nye danske kartofler? Her vendt i lidt sennep og god olivenolie, mums!

Ingredienser

Kartofler
  • 900 g
    ny kartoffel
  • 1 tsk
    salt
  • 4 spsk
    dijonsennep
  • 1 spsk
    god olivenolie
Kylling
  • 500 g
    Kyllingebryst
  • 1 spsk
    groft salt
  • peber fra kværn
  • 2 spsk
    rørsukker
Sommercoleslaw
  • 250 g
    ny gulerod
  • 1 g
    spidskål
  • 10 stk
    radise
  • 3 dl
    skyr eller yoghurt naturel
  • 1 stk
    citron
  • salt
  • peber fra kværn
  1. 1
    Kartofler:
    Skyl kartoflerne
  2. 2
    Kom vand og salt i en gryde og kog vandet op
  3. 3
    Kog kartoflerne til de er møre men stadig har bid
  4. 4
    Halver kartoflerne og bland med dijonsennep og olivenolie
  5. 5
    Kylling:
    Tænd ovnen på 180 grader
  6. 6
    Læg kyllingebrysterne i et ildfast fad
  7. 7
    Krydr med groft salt, peber og rørsukker
  8. 8
    Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter til kyllingen er gennemstegt
  9. 9
    Sommercoleslaw:
    Skyl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet
  10. 10
    Skyl spidskål og snit meget fint
  11. 11
    Skyl radiser og skær i tynde skiver
  12. 12
    Bland en dressing af skyr og saften af en citron
  13. 13
    Smag til med salt og peber
  14. 14
    Vend gulerod og spidskål i dressingen
  15. 15
    Server 125 g kylling og 21 % tilbehør til hvert barn,
  16. 16
    Server 125 g kylling og 29 % tilbehør til hver voksen
  17. Voksenportion

    Børneportion

    sommercoleslaw_nye_kartofler_stegt_kylling_lille.jpg

Tip

Du kan også stege kyllingebrysterne på panden først og derefter komme dem i ovnen, det giver en god stegeskorpe