Makrel, skyr og kål
Husk at spise fisk flere gange om ugen. Fisk fra dåse er også godt for dig. Bland med en grov kål og en dressing på magert surmælksprodukt. Så har du en mættende salat.
Ingredienser
-
100 gmandel
-
500 gspidskål eller en anden kål
-
Lidt frisk dild
-
8 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
3 spskskyr eller yoghurt naturel
-
1 tsksennep
-
3 dåseMakrel i tomat
-
salt
-
peber
-
1Læg mandlerne på en tør, kold stegepande
-
2Varm stegepanden op og rist mandlerne til de er gyldne
-
3Lad mandlerne køle lidt af og hak dem groft
-
4Skyl kålen, skær stokken fra og snit den meget fint
-
5Skyl dild og pluk den groft
-
6Læg rugbrød på en brødrister og rist brødet på begge sider
-
7Kom sennep i skyr og bland godt
-
8Vend kål, makrel, mandler og dild i dressingen
-
9Smag salaten til med lidt salt og peber
-
10Del salaten i fire portioner, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen. Server 2 ½ skive rugbrød til hver voksen og 1 ½ skive rugbrød til hvert barn
-
11Pak salaten i bokse og tag med på farten
-
12Spis ristet rugbrød til salaten
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Hasselnødder smager også godt til retten