Rødbede

Kendetegn

Rødbeder er røde og runde eller aflange. Vi kender bedst den rødviolette rødbede, men rødbeder kan være gule, hvide, bolsjestribet eller næsten sorte. En god rødbede skal være mellemstor, fast og ikke træet.

Anvendelse

Kog rødbeden med skræl. Så undgår du, at en del af rødbedefarven flyder ud i vandet. Når rødbederne er kogt, smutter du nemt skrællen af. Du kan også bage rødbederne med skræl og pille dem bagefter. Spis rødbeder syltet, revet rå i en salat, eller bagt. Du kan også bruge rødbede til suppe. Køber du rødbeder med blade på toppen, kan du spise bladene som salat. De har en mild smag af rødbede og en let nøddeagtig eftersmag.

Opbevaring

Rødbeder lægges i køleskabet, de holder sig godt ved temperaturer på 2-6 grader. Rødbeder kan holde 1-2 måneder.

Ernæring

Rødbeden har et kostfiberindhold på 2,3 gram pr 100 gram. Rødbeden er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Rødbeder indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralet kalium.

Sæson

August-marts

Opskrifter med rødbede

viewer loading recipies, please wait...