Skip to the content

Pink snegle

En snegl stoppet med fibre og grønt. Bag en stor portion og kom i fryseren. Så har du altid et mættende mellemmåltid ved hånden.

Ingredienser

Grønne snegle, 25 stk
  • 1 l
    lunkent vand
  • 25 g
    gær
  • 2 spsk
    rapsolie
  • 250 g
    grahamsmel
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    honning
  • 3 stk
    kugler spinat fra frost, optøet
  • 500 g
    hvedemel
Fyld
  • 150 g
    rødbede
  • 2 stk
    kartofler
  • 3 spsk
    fromage frais
  • 1 stk
    lakridsrod eller 1/2 tsk lakridspulver
  • 200 g
    hytteost
  • 2 tsk
    tørret estragon
  • salt
  • peber
Drikkevarer
  • 8 dl
    mælk, se efter Nøglehullet
  1. 1
    Kom lunkent vand i en stor røreskål
  2. 2
    Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
  3. 3
    Tilsæt olie, grahamsmel, salt, honning og spinat og rør godt
  4. 4
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind
  5. 5
    Ælt dejen godt igennem, gerne på røremaskine
  6. 6
    Dæk dejen til med husholdningsfilm og stil dejen til hævning et lunt sted 1 time og gerne længere
  7. 7
    Skyl og skræl rødbede og kartofler
  8. 8
    Kom rødbede, kartofler og lakridsrod i en gryde, kom vand på til det dækker og kog til de er møre
  9. 9
    Lad blandingen køle af
  10. 10
    Bland med fromage frais, estragon, lidt salt og peber
  11. 11
    Kom bagepapir på en bageplade
  12. 12
    Rul dejen ud så den er cirka 17 cm i bredde
  13. 13
    Smør fyldet på dejen
  14. 14
    Rul dejen sammen til en roulade
  15. 15
    Skær dejen ud i skiver så du får 25 snegle
  16. 16
    Læg sneglene på bagepladen og tryk dem lidt flade
  17. 17
    Lad sneglene hæve i cirka 30 minutter
  18. 18
    Tænd ovnen på 185 grader varmluft
  19. 19
    Kom sneglene i ovnen og bag dem i cirka 20 minutter
  20. 20
    Lad sneglene køle af på en bagerist
  21. 21
    Server 2 snegle til hver person og drik et glas mælk til