Asparges

Kendetegn

Asparges kan være grønne eller hvide. En asparges, der vokser frit over jorden bliver grøn. En asparges, der bliver dækket af jord, bliver hvid, fordi den vokser i mørke.

Anvendelse

Skyl aspargesen. Bræk eller skær den nederste hårde del fra. Hvide asparges skal skrælles, fra hovedet og nedefter. Du kan spise asparges rå, dampet og kogt. Hvide asparges er mere seje end grønne. Derfor skal hvide koge dobbelt så længe som grønne.

Opbevaring

Brug køleskabets grøntsagsskuffe. Asparges har det godt ved 4-6 grader. Grønne asparges kan holde sig 6-8 dage. Hvide asparges kan holde sig 1-2 dage. Slatne asparges bliver sprøde igen, når du knækker det nederste af stængelen og kommer dem i koldt vand i 30 minutter.

Ernæring

Asparges har et kostfiberindhold på 1,8 gram pr. 100 gram. Asparges er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Asparges har et højt indhold af B-vitamin, folat og af mineralet kalium.

Sæson

1. maj – slutningen af juni

Opskrifter med asparges

viewer loading recipies, please wait...