Frisk salat med grønne og hvide asparges, agurk, feta og kalkun
Asparges, nyd dem i foråret, hvor de er i sæson. De er både sunde og velsmagende!
Ingredienser
-
500 gkalkunbryst
-
75 gparmasanost
-
600 gkartofler
-
4 stkhvid asparges
-
4 stkgrøn asparges
-
6 spskrapsolie
-
1 tskcitron
-
1 tskagurk
-
150 gfetaost
-
salt
-
peber
-
1Tænd ovnen på 190 grader varmluft
-
2Vask hænder
-
3Dup kalkunbrystet med køkkenrulle og læg det i et ildfast fad
-
4Riv parmesanosten på et rivejern
-
5Læg parmesanost ovenpå kalkunbrystet
-
6Bag kalkunbrystet i ovnen i cirka 20 minutter til det er gennemstegt. Hold øje, bagetiden afhænger af din ovn og tykkelsen på kalkunbrystet
-
7Skræl kartoflerne
-
8Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand på til det dækker kartoflerne
-
9Kog kartoflerne i cirka 12-14 minutter
-
10Skær kartoflerne i skiver
-
11Skyl dild og hak den
-
12Bland en dressing af dild, rapsolie og saft fra en citron
-
13Skræl asparges fra hale mod hoved
-
14Snit asparges i skrå skiver
-
15Skyl agurken, flæk den, og skær den i skiver
-
16Skær fetaosten i tern
-
17Bland asparges, agurk, feta og kartofler i dressingen
-
18Skær kødet i tern og bland det i salaten
-
19Smag til med lidt salt og peber
-
20Servering:Fordel salaten i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion