Skip to the content

Øllebrød med æblemos

Brug rugbrødsrester til en lækker øllebrød og kog nogle dejlige danske æbler til mos. Så får du en god og mættende start på dagen.

Ingredienser

  • 600 g
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 1.6 l
    vand
  • 100 g
    sukker
  • 10 g
    citronskal fra en usprøjtet citron
  • 4 stk
    æble
  1. 1
    Skær brødet i mindre stykker og sæt det i blød, minimum natten over
  2. 2
    Kom rugbrød og vand i en gryde
  3. 3
    Kog ved svag varme, til brødet er helt blødt. Rør jævnligt i gryden
  4. 4
    Gnid grøden gennem en sigte eller blend grøden i en blender eller med en stavblender
  5. 5
    Hæld grøden tilbage i gryden
  6. 6
    Spæd eventuelt til med lidt vand, hvis du synes grøden er for tyk
  7. 7
    Riv skallen af en citron på et rivejern
  8. 8
    Tilsæt sukker og citronskal til grøden
  9. 9
    Smag til
  10. 10
    Hold grøden varm ved svag varme
  11. 11
    Skyl æblerne og skær dem i tern
  12. 12
    Kom æbleternene i en gryde med en smule vand i bunden
  13. 13
    Tænd for blusset og kog æblerne møre til mos ved smag varme
  14. 14
    Servering:
    Del portionen i fire. Giv hvert barn 20 procent og hver voksen 30 procent. Top hver tallerkenfuld grød med lun æblemos.
  15. Voksenportion

    Børneportion

    øllebrød_med_æblemos_lille.jpg

Tip

Du kan også koge pærer eller blommer til mos.