Skip to the content

Vegetarbiksemad med kartofler, ærter og friske krydderurter

Biksemad er en fantastisk måde at gøre rester virkelig velsmagende på. Bare tilsæt godt med friske krydderurter og krydderier

Ingredienser

Biksemad
  • 2 spsk
    rapsolie
  • 500 g
    kogte, nye kartofler
  • 1 tsk
    løg
  • 1 fed
    hvidløg
  • 1 stk
    squash
  • 500 g
    friske ærter fra bælg
  • 1 stk
    citron, ikke overfladebehandlet
  • frisk mynte eller dild
  • 1 tsk
    tandorri krydderi
  • salt
  • peber
Tilbehør
  • 8 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 240 g
    hytteost
  1. 1
    Pil løg og hvidløg og skær i tern
  2. 2
    Del de kogte kartofler i kvarte
  3. 3
    Skyl squash og skær i skiver
  4. 4
    Bælg ærterne
  5. 5
    Kom olie i en gryde
  6. 6
    Rist kartofler og løg i gryden
  7. 7
    Vend squash og ærter i gryden
  8. 8
    Riv citronskal på den fine side af rivejernet
  9. 9
    Kom citronskal og citronsaft i gryden
  10. 10
    Skyl mynte og hak den
  11. 11
    Vend mynte i gryden
  12. 12
    Smag til med tandoori, salt og peber
  13. 13
    Læg rugbrød på en brødrister og rist på begge sider
  14. 14
    Server 20 % biksemad til hvert barn, 2 skiver rugbrød og 50 g hytteost
  15. 15
    Server 30 % biksemad til hver voksen, 2 skiver rugbrød og 70 g hytteost
  16. Voksenportion

    Børneportion

    vegetarbiksemad_kartofler_ærter_friske_krydderurter_lille.jpg

Tip

Du kan bruge andre grøntsager, tøm køleskab, skuffer og skabe