Skip to the content

Tun med yoghurtdressing, æg og drueagurker

Husk at spise fisk flere gange om ugen og gerne til frokost. Bland fuldkornsbulgur i salaten og spis rugbrød til. Så har du et mættende frokostmåltid.

Ingredienser

  • 150 g
    fuldkornsbulgur
  • 4 stk
    æg
  • 2 dl
    surmælksprodukt. Se efter Nøglehullet
  • 2 spsk
    dijonsennep
  • 2 tsk
    karry
  • 1 tsk
    sukker
  • salt
  • peber
  • 2 dåse
    tun i vand
  • icebergsalat
  • 10 stk
    cornichoner eller drueagurker
  • 1 spsk
    oliven
Tilbehør
  • 6 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Vej 150 g fuldkornsbulgur af
  3. 3
    Kog bulguren efter anvisningen på pakken
  4. 4
    Lad bulguren dryppe af
  5. 5
    Hæld vand i en gryde, og bring vandet i kog
  6. 6
    Læg æggene i vandet når det koger, og kog dem i 10 min.
  7. 7
    Lad æggene køle af, pil dem, og del hvert æg i fire
  8. 8
    Bland en dressing af surmælksprodukt, sennep, karry, sukker, salt og peber
  9. 9
    Smag dressingen til og sæt den på køl
  10. 10
    Åbn dåserne med tun, og hæld vandet fra
  11. 11
    Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker
  12. 12
    Skær cornichonerne eller drueagurkerne i mindre tern eller i skiver
  13. 13
    Skær oliven i mindre stykker
  14. 14
    Bland tun med dressing, salat, oliven og cornichoner eller drueagurker. Læg æg ovenpå
  15. 15
    Servering:
    Del portionen i fire. Giv hvert barn 20 procent af salaten og hver voksen 30 procent. Giv hver person 1 ½ skive rugbrød som tilbehør til salaten.
  16. Voksenportion

    Børneportion

    tun_med_yoghurtdressing_æg_drueagurker_lille.jpg

Tip

Du kan også smage dressingen til med andre krydderier eller friske krydderurter. For eksempel paprika, persille eller dild