Skip to the content

Sommerkage med friske bær

Let og lækker sødmefuld sommerkage, perfekt til terrassen!

Ingredienser

Sommerkage
  • 3 stk
    æg
  • 180 g
    sukker
  • 1 spsk
    vaniljesukker
  • 120 g
    hvedemel
  • 2 tsk
    bagepulver
  • 1 stk
    citron, ikke overfladebehandlet
  • 50 g
    mandel
  • 150 g
    friske sommerbær som jordbær, hindbær, ribs, stikkelsbær
Tilbehør
  • 4 spsk
    skyr eller yoghurt naturel
  • citron
  • Lidt friske sommerbær at pynte med
  1. 1
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. 2
    Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål
  3. 3
    Pisk det luftigt og skummende
  4. 4
    Kom hvedemel og bagepulver i en sigte og sigt det i dejen
  5. 5
    Vend forsigtigt sammen med en dejskraber
  6. 6
    Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
  7. 7
    Hak mandlerne
  8. 8
    Kom citronskal og mandler i dejen, vend rundt
  9. 9
    Smør en springform (22 cm)
  10. 10
    Skyl bærrene
  11. 11
    Kom bærrene på toppen af kagen
  12. 12
    Sæt kagen i ovnen og bag den ca. 30 minutter
  13. 13
    Bland skyr og saft af en citron
  14. 14
    Del kagen i 10 stykker
  15. 15
    Server et stykke til hver med en klat skyr og lidt friske bær på toppen

Tip

Gem resten af kagen til næste dag eller inviter venner og familie på sommerkage