Skip to the content

Rødkålssalat med passionsfrugt og appelsin

En grov rødkålssalat giver motion til både tænder og mave og mætter godt. Lav en stor portion og brug resten til andre måltider for eksempel frokost eller aftensmad.

Ingredienser

  • 400 g
    rødkål (ca. ¼ af et kålhoved)
  • 1 stk
    passionsfrugt
  • 1 stk
    appelsin
  • 1 spsk
    rapsolie
  • 1 spsk
    æblecidereddike
  • 1 spsk
    flydende honning
  • Lidt salt og peber
  1. 1
    Skær en tyk skive af toppen af rødkålshovedet
  2. 2
    Læg kålhovedet med snitfladen nedad
  3. 3
    Del kålen i fire
  4. 4
    Skær stokken fra
  5. 5
    Snit rødkålen i meget tynde skiver
  6. 6
    Læg den snittede kål i en stor skål
  7. 7
    Del passionsfrugten i to. Skrab kernerne og saften ud over den snittede kål
  8. 8
    Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i tern
  9. 9
    Læg appelsinternene i skålen med den snittede kål
  10. 10
    Bland kålblandingen med rapsolie, æblecidereddike og honning
  11. 11
    Smag til med lidt salt og peber
  12. 12
    Servering:
    Del rødkålssalaten i fire portioner.

Tip

Du kan skifte rødkål ud med hvidkål og appelsiner ud med æbler eller pærer.