Skip to the content

Rødder i fad

En nem, sund ret, der passer perfekt ind i en travl hverdag.

Ingredienser

  • 1 bundt
    friske krydderurter som persille, purløg eller timian
  • 400 g
    blandede rodfrugter i stave, fx fra frost
  • 1 stk
    glas tomatpesto, fx fra Katrine og Alfred
  • 2 dåse
    baked beans
  • 2 spsk
    rapsolie til smøring af fadet
  • salt
  • peber
Tilbehør
  • 5 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  1. 1
    Tænd ovnen på 170 grader.
  2. 2
    Skyl krydderurterne og hak dem groft.
  3. 3
    Kom krydderurter, rodfrugter, tomatpesto og rapsolie i et ildfast fad.
  4. 4
    Krydr med salt og peber og bland godt.
  5. 5
    Hæld baked beans over til sidst og vend forsigtigt rundt.
  6. 6
    Kom fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  7. 7
    Læg rugbrød på en brødrister og rist på begge sider.
  8. 8
    Server rødder i fad med ristet rugbrød.
  9. 9
    Server godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  10. Voksenportion

    Børneportion

    rødder_fad_lille.jpg