Skip to the content

Råkost på æbler og gulerødder med ristede hasselnødder og hytteost

En grov råkostsalat til frokost smager friskt og stiller sulten. Bland hytteost og ristede hasselnødder i salaten, det smager dejligt. Spis lidt rugbrød til salaten.

Ingredienser

  • 4 stk
    æble
  • 6 stk
    gulerod
  • 10 stk
    blå vindruer
  • 1 dl
    rosin
  • 1 dl
    frisk kokos
  • 60 g
    haselnød
  • 1 dl
    hytteost
  • 2 stk
    limefrugter (usprøjtede)
Tilbehør
  • 9 skive
    9 skiver rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Skyl æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet
  3. 3
    Skyl og skæl gulerødderne. Riv dem på den grove side af rivejernet
  4. 4
    Skyl vindruerne og del dem i halve
  5. 5
    Del kokosnødden, skær det hvid kød fra skallen
  6. 6
    Hak det hvide kokoskød til mundrette stykker
  7. 7
    Læg hasselnødderne på en kold stegepande
  8. 8
    Tænd for blusset, og rist nødderne, til de er gyldne
  9. 9
    Lad nødderne køle af og hak dem groft
  10. 10
    Bland æbler, gulerødder, vindruer, kokos, nødder og hytteost i en skål
  11. 11
    Riv skallen af limefrugterne over salaten
  12. 12
    Del limefrugterne og pres saften over salaten
  13. 13
    Servering:
    Del salaten i fire: 20 procent hvert barn og 30 procent til hver voksen. Server to skiver rugbrød til hvert af børnene og to og en halv skive rugbrød til hver voksen. Gerne ristet rugbrød.
  14. Voksenportion

    Børneportion

    råkost_på_æbler_gulerødder_med_ristede_hasselnødder_hytteost_lille.jpg

Tip

Du kan bruge andre frugter og grøntsager til råkostsalaten. Skift for eksempel æbler ud med pære eller appelsin.