Skip to the content

Råkost, kartofler og svinekotelet

En dejlig efterårsret der skal nydes i godt selskab.

Ingredienser

Råkost
  • 100 g
    selleri
  • 150 g
    gulerod
  • 1 stk
    citron, ikke overfladebehandlet
  • salt
  • peber
  • 20 g
    græskarkerne
Kartofler
  • 800 g
    kartofler
  • salt
  • 3 spsk
    rapsolie
  • 1 bundt
    persille
  • salt
Svinekoteletter
  • 4 stk
    svinekoteletter á 125 g
  • rapsolie til stegning
  • salt
  • peber
  1. 1
    Råkost:
  2. 2
    Skyl og skræl selleri og gulerod.
  3. 3
    Riv grøntsagerne på et rivejern.
  4. 4
    Skyl citron og riv skallen på den fine side af rivejernet.
  5. 5
    Bland selleri og gulerod med citronskal og citronsaft.
  6. 6
    Smag til med salt og peber.
  7. 7
    Pynt med græskarkerner.
  8. 8
    Kartofler:
  9. 9
    Kom vand og salt i en gryde
  10. 10
    Bring vandet i kog.
  11. 11
    Kog kartoflerne til de er møre.
  12. 12
    Skyl persille og hak den.
  13. 13
    Vend kartoflerne med persille og olie.
  14. 14
    Drys lidt salt over
  15. 15
    Svinekoteletter:
  16. 16
    Kom rapsolie på en stegepande.
  17. 17
    Tænd for blusset og varm stegepanden godt op.
  18. 18
    Dup kødet med køkkenrulle. Krydr med salt og peber på begge sider.
  19. 19
    Brun koteletterne 1 minut på begge sider.
  20. 20
    Skru ned for varmen og steg koteletterne færdige , ca. 2-3 minutter på hver side.
  21. 21
    Server 1 svinekotelet til hver person. Server 20 % tilbehør (kartofler + råkost) til hvert barn. Server 30 % tilbehør (kartofler + råkost) til hver voksen
  22. Voksenportion

    Børneportion

    råkost_kartofler_svinekotelet_lille.jpg

Tip

Du kan også bruge en færdigsnittet råkostsalat.