Skip to the content

Måltidsmuffins

Skønne, mættende muffins. Lige til at have med i tasken.

Ingredienser

40 små muffins
  • 100 g
    Perlebyg
  • 2 dl
    æblemost
  • 400 g
    hvedemel
  • 600 g
    fuldkornshvedemel
  • 700 g
    blandede kerner som rug, byg og havre
  • 3 tsk
    bagepulver
  • 3 spsk
    frysetørrede bær eller rosiner
  • 100 g
    rødbede, kartoffel eller gulerod
  • 300 g
    smør
  • 1 l
    mælk
  • 6 stk
    hele æg
  1. 1
    Aftenen før:
    Kom perlebyg i en skål og hæld æblemost over.
  2. 2
    Kom skålen i køleskab og lad den stå der natten over.
  3. 3
    Dagen efter:
    Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  4. 4
    Kom hvedemel, fuldkornsmel og de blandede kerner i en skål og bland.
  5. 5
    Tilsæt bagepulver og de frysetørrede bær.
  6. 6
    Skyl og skræl rødbede, riv dem på et rivejern.
  7. 7
    Kom smør i en gryde.
  8. 8
    Smelt smørret ved svag varme.
  9. 9
    Kom mælk og æg i gryden.
  10. 10
    Kom væsken ned i skålen til de tørre ingredienser og rør det nænsomt sammen.
  11. 11
    Tilsæt den udblødte perlebyg til blandingen og fordel blandingen i 40 muffinforme.
  12. 12
    Bag muffins i ca. 15-17 minutter til de er gennembagte.
  13. 13
    Server to muffins pr. person

Tip

Bag en stor portion og frys ned. Så har du altid et lækkert og nærende mellemmåltid ved hånden.