Skip to the content

Kage med havregryn, hasselnødder og banan

Spiser du sundt og varieret, er der også plads til lidt kage. Bag en grov kage med masser af havregryn og frugt. Nyd den nybagte kage sammen med familie eller venner.

Ingredienser

  • 60 g
    hasselnød
  • 130 g
    smør
  • 130 g
    rørsukker
  • 2 spsk
    mørk sirup eller ahornsirup
  • 1 tsk
    vaniljesukker
  • 300 g
    havregryn
  • 1 tsk
    bagepulver
  • 2 stk
    banan
  1. 1
    Bagetid: ca. 25 min. ved 175 grader (varmluft)
  2. 2
    Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  3. 3
    Vask hænder
  4. 4
    Hak hasselnødderne fint
  5. 5
    Smelt smør, sukker, sirup og vaniljesukker sammen i en gryde
  6. 6
    Bland havregryn, hasselnødder og bagepulver i en skål. Tilsæt smørblandingen
  7. 7
    Mos bananerne med en gaffel
  8. 8
    Tilsæt bananerne og rør dejen godt sammen
  9. 9
    Læg bagepapir i en lille bradepande og fordel dejen heri. Pres dejen let sammen i formen, til overfladen er lige
  10. 10
    Bag kagen i ca. 25 min. Stik en kniv ned midt i kagen. Hvis der ikke er kagedej på kniven, er kagen bagt færdig
  11. 11
    Tag kagen op af formen på bagepapiret, mens den stadig er lun
  12. 12
    Skær kagen i 22 stykker
  13. 13
    Servering:
    Sæt kagen på køl, indtil du skal servere den. Så får den den helt rigtige let ”seje” konsistens.
  14. 14
    Servér et stykke kage pr. person
  15. 15
    Opskriften er inspireret af Samvirke

Tip

Du kan bruge andre nødder og frugter i kagen