Skip to the content

Kålsalat og kyllingewok

Lav en grov kålsalat og spis en wokret med kylling til. Når du spiser mest fra bunden, og mindst fra toppen af Madpyramiden, får du et varieret aftensmåltid.

Ingredienser

  • hvidkål
  • 2 spsk
    akaciehonning
  • 1 spsk
    jordnøddeolie eller anden god olie
  • Saft og skal af 1 lime
  • græskarkerne
  • Lidt groft salt
  • 200 g
    brune ris
  • Sort peber og salt
  • 1 bundt
    frisk basilikum
  • 1 bundt
    frisk oregano
  • chili
  • 100 g
    kartoffel
  • 1 stk
    løg
  • 1 stk
    hvidløg
  • 1 spsk
    ingefær
  • 1 stk
    fennikel
  • jordnøddeolie eller en anden olie
  • 400 g
    kylling i tern eller strimler
  • soya
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Skyl kålen, og snit den meget fint
  3. 3
    Hæld honning og olie over kålen
  4. 4
    Riv limeskal over kålen
  5. 5
    Pres limesaft over kålen
  6. 6
    Drys græskarkerner over kålsalaten
  7. 7
    Smag eventuelt til med en smule salt
  8. 8
    Skyl risene under rindende koldt vand
  9. 9
    Kog risene efter anvisningen på pakken
  10. 10
    Skyl krydderurterne, og hak dem groft
  11. 11
    Skyl chilien, og hak den fint
  12. 12
    Sigt vandet fra risene
  13. 13
    Vend risene med friske krydderurter
  14. 14
    Drys lidt chili på toppen inden servering
  15. 15
    Skyl og skræl kartoflerne
  16. 16
    Skær kartoflerne i tern
  17. 17
    Pil løg og hvidløg
  18. 18
    Skær løget i både, og hak hvidløget fint
  19. 19
    Skræl ingefæren, og hak den meget fint
  20. 20
    Skyl fenniklen, flæk den, og skær den i fine strimler
  21. 21
    Hæld olie i en wok eller en dyb stegpande/tykbundet gryde
  22. 22
    Varm olien godt op
  23. 23
    Dyp kyllingekødet med køkkenrulle. Læg kylling i wokken, og brun kyllingen i ca. 3-4 min.
  24. 24
    Tag kyllingen af wokken
  25. 25
    Tilsæt lidt olie til wokken, og kom grønt i
  26. 26
    Steg et par min., og vend godt rundt i wokken
  27. 27
    Tilsæt kyllingen igen og sojaen. Lad det hele simre 2-3 min.
  28. 28
    Servering:
    Fordel salat, ris og kyllingewok i fire portioner. 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen.
  29. Voksenportion

    Børneportion

    kålsalat_kyllingewok_lille.jpg

Tip

Brug de grøntsager, du har i huset, og som du godt kan lide. I stedet for brune ris kan du også servere perlespelt, perlebyg eller hele hvedekerner. Du kan blande andre friske krydderurter i risen for eksempel oregano, timian eller persille.