Skip to the content

Havregrød med hasselnød, skyr og friske jordbær

Sommer er lig med jordbær! Spis dem nu hvor de er allerbedst, også gerne til morgenmad.

Ingredienser

Grøden
  • 6 dl
    rugflager eller havregryn
  • 9 dl
    koldt vand
  • 4 dl
    æblemost
Tilbehør
  • 100 g
    haselnød
  • 150 g
    jordbær
  • 70 g
    rabarber
  • 2 tsk
    vaniljesukker
  • 1 spsk
    honning
  • 100 g
    skyr
  1. 1
    Skyl jordbær og rabarber.
  2. 2
    Skær rabarber i tynde strimler og kom vaniliesukker over.
  3. 3
    Skær jordbær i kvarte.
  4. 4
    Kom rugflager, koldt vand og æblemost i en gryde.
  5. 5
    Tænd for blusset.
  6. 6
    Kog grøden til det tykner, husk at røre imens. Det tager ca. 2-3 minutter når det koger.
  7. 7
    Tag grøden af blusset.
  8. 8
    Tag en pande frem og kom hasselnødderne på.
  9. 9
    Tænd for blusset.
  10. 10
    Rist nødderne i ca. 5-7 minutter.
  11. 11
    Tag dem af og lad dem køle af.
  12. 12
    Hak nødderne groft.
  13. 13
    Kom grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen.
  14. 14
    Kom jordbær, rabarber, honning, hasselnødder og en klat skyr på toppen af grøden.
  15. Voksenportion

    Børneportion

    havregrød_hasselnød_skyr_friske_jordbær_lille.jpg

Tip

Gem eventuelle rester af grøden og lav det til grødkiks til om eftermiddagen.