Skip to the content

Gulerodskage

Når du spiser sundt og varieret, er der også plads til kage en gang i mellem. Nyd den sammen med familie eller venner.

Ingredienser

  • 200 g
    smør
  • 200 g
    brun farin
  • 3 tsk
    æg
  • 100 g
    fuldkornshvedemel
  • 100 g
    hvedemel
  • 2 tsk
    kanel
  • 1 tsk
    lakridspulver, kan udelades
  • 2 tsk
    bagepulver
  • 4 stk
    gulerod
  • 75 g
    valnød
  • 50 g
    rosin
  • 50 g
    tørret abrikos
  • 50 g
    tranebær
  1. 1
    Tag smørret ud af køleskabet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det
  2. 2
    Sæt en bageplade midt i ovnen
  3. 3
    Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  4. 4
    Beklæd et ildfast fad (30x40 cm) med bagepapir
  5. 5
    Vej alle ingredienser af
  6. 6
    Skæl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet
  7. 7
    Hak valnødderne groft med en savtakket kniv
  8. 8
    Skær abrikoserne i kvarte
  9. 9
    Bland alle ingredienser godt sammen i en stor røreskål
  10. 10
    Hæld dejen i det ildfaste fad
  11. 11
    Sæt fadet i ovnen og bag kagen i cirka 35 minutter. Tjek om dejen er færdig ved at stikke en lille kniv ned midt i kagen. Hvis der sidder dej på kniven, skal kagen bage lidt længere
  12. 12
    Lad dejen køle af på en bagerist før du skærer den i 28 stykker
  13. 13
    Server 1 stykke kage til hver person