Skip to the content

Grove små citronmuffins med blå birkes og ingefær

Skønne små citronmuffins med god balance mellem det søde, sure og det friske.

Ingredienser

12 store eller 24 små
  • 150 tsk
    fuldkornshvedemel. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 150 g
    hvedemel
  • 120 g
    brun farin
  • 8 spsk
    blå birkes
  • 4 stk
    citroner, ikke overfladebehandlet
  • 2 spsk
    frisk ingefær
  • 200 g
    skyr eller yoghurt naturel
  • 4 stk
    æg
  • 4 dl
    mælk, se efter Nøglehullet
  • 1 dl
    græskarkerne
  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. 2
    Sigt fuldkornshvedemel og hvedemel i en skål.
  3. 3
    Skyl citronerne og riv skallen på den fine side af rivejernet.
  4. 4
    Skæl ingefær og riv den på rivejernet til du har 2 spsk.
  5. 5
    Tilsæt brun farin, blå birkes, skal af citronerne og ingefær.
  6. 6
    Bland skyr, æg og mælk i en anden skål.
  7. 7
    Bland de tørre og våde ingredienser sammen, og tilsæt græskarkerner. Rør ikke for længe.
  8. 8
    Dejen er meget lind.
  9. 9
    Hæld massen i en sprøjtepose, så er den nemmere at styre.
  10. 10
    Kom dejen i muffinsforme.
  11. 11
    Bag muffins i ca. 15 minutter til de er færdige. Tjek med en spids lille kniv. Der må ikke sidde dej på kniven.
  12. 12
    Server en eller to muffins, afhængig af størrelse, til hver person

Tip

Hemmeligheden bag den vellykkede citronmuffin er her, at processen skal går hurtigt.