Du kan få hasselnødder både med og uden skal.

hasselnødder

Kendetegn

Anvendelse
Til frugt- og grønsagsretter, til nougat, i bagværk og i desserter.

Opbevaring
Hasselnødder bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig nødder, kerner og frø i direkte sollys. Du kan med fordel opbevarer dem i fryseren, det forlænger holdbarheden.

Ernæring
Hasselnødder indeholder blandt andet E-vitamin, B-vitaminer og mineralerne kalium, calcium, fosfor, jern og zink.

Sæson
Høstes i Danmark og er i sæson fra september-oktober.

Mellemmåltid
Lav en stor portion rødbedesalat og brug resten til mellemmåltider, frokost eller aftensmad. En...

Mellemmåltid
Vælg gerne danske frugter i sæson som æbler, pærer og blommer. Top med lidt flødeskum og hakked...

Morgenmad
Kog havregrød på juice. Det giver sødme og friskhed til grøden. Drys med lidt hakkede nødder og...