Hytteost er værdsat for sin syrlige, men milde smag og for sin særprægede grynede konsistens. Hytteost er en fedtfattig friskost lavet på skummetmælk. Sommetider er der tilsat lidt fløde for at gøre smagen blødere. Et par skefulde hytteost frisker op på bagekartoflen eller i en sandwich. Brug hytteost i brøddej, tærter og cheese cakes. Eller sæt dit eget præg på hytteosten. Vend f.eks. hakkede rødløg, purløg, tomater og krydderurter i. Nyd hytteost til røget laks, til avocado, på et stykke brød eller med frugt som mellemmåltid.

hytteost

Anvendelse

Opbevaring
Hytteost bør opbevares i køleskabet i den købte emballage. Hytteost kan holde sig ca. 5-6 dage efter åbning. Husk altid at benytte en ren ske når der tages af osten. Det er med til at forlænge holdbarheden. Du kan ikke fryse hytteost.

Frokost
Råkost på æbler og gulerødder med ristede hasselnødder og hytteost
En grov råkostsalat til frokost smager friskt og stiller sulten. Bland hytteost og ristede hass...

Morgenmad
Fuldkornsbrød med hytteost og æble
Hytteost er magert alternativ til skæreost. Sluk tørsten i mager mælk. Mælk indeholder kalk, so...

Mellemmåltid
Grøntsager med hyttostdip
Grøntsager med hytteostdip, ristet rugbrød og et glas mælk stiller sulten og slukker tørsten. H...