Skip to the content

estragon

Kendetegn

Lysegrøn med behåret stængel. Navnet kommer af latin og betyder ”lille drage”. Fransk estragon er mindre hårdfør end russisk estragon, men den er mere aromatisk og har en bedre smag.

Anvendelse

Klassisk sauce bearnaise, ovnkylling, urtesmør og fiskeretter. Estragon er god til at fremhæve andre ingrediensers smag. Estragon har en sødlig, let lakridsagtig smag.

Opbevaring

Afskåren estragon opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Estragon kan også fryses. Skyl og hak den inden frysning. Estragon i potte opbevares bedst på køkkenbordet. Undgå at stille potten i direkte sollys.

Ernæring

Bladene har et højt indhold af mineralsalte og A-og C-vitamin.

Mellemmåltid

Knækket knækbrød med estragondip

Rør en lækker dip til dit knækbrød. Estragon har en smag der minder om anis