Skip to the content

svinekød

Kendetegn

Svinekød kommer fra svin, der er cirka 5-6 måneder gamle. Pattegrise er cirka 3 uger gamle og vejer 6-8 kilo. Kvaliteten af svinekød, blandt andet i forhold til smag, fedtindhold og mørhed, kan afhænge af hvordan svinet er opdrættet og slagtet.

Anvendelse

Svinekød kan både være fedt og magert. Magre udskæringer af svinet er for eksempel mørbrad, svinekam og skinke. Af skinken kan man skære blandt andet skinkeculotte, filet royale, sautéskiver, skinkebites, skinkemignon, schnitzler, tern, strimler, skinkesteg, hakket kød og pålæg. Af fileten kan man blandt andet få koteletter, sautéskiver og medaljoner. Fileten kan også bruges til pålæg som hamburgerryg, røget filet og kamsteg. Svinekæber er også magre. De skal tilberedes i lang tid, fordi de indeholder meget bindevæv.

Opbevaring

Kød bør opbevares i køleskabet. Vakuumpakning og pakning i forseglet plastikbakke forlænger kødets holdbarhed. Vent derfor med at bryde emballagen til lige før brug. Kød egner sig godt til frysning. Kød med højt fedtindhold har kortere holdbarhed end magert kød. Kød i forseglet plastikbakke bør pakkes om inden frysning, da emballagen ikke egner sig til frysning.

Ernæring

Svinekød er en god kilde til protein og indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor, jern, zink og selen.

Aftensmad

Æble-agurkesalat, rugkerner og frikadeller

Vælg magert kød, når du laver frikadeller, se efter Nøglehullet. Serveret med rugkerner og sala...

Aftensmad

Lasagne med spinat og svinekød. Hertil frisk salat af tomat og agurk

Prøv en lækker sommervariant af familieklassikeren, lasagne

Frokost

Spinatsalat med bulgur og svin

Bland bulgur og lidt svinekød i salaten og få et mættende frokostmåltid. Husk at vælge fuldkorn...