Skip to the content

spinat

Kendetegn

Spinat er grønne blade, der kan være glatte eller krusede. Spinat er en bladgrøntsag i familie med grønkål og bladbede. Spinat har en mild smag.

Ernæring

Spinat har et kostfiberindhold på 1,9 gram. Spinat er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Spinat indeholder vitaminerne A, C, E, K og B-vitaminer, og mineralerne kalium, calcium, jern og zink. Spinat indeholder oxalsyre. Oxalsyre forhindrer kroppen i at optage jern og calcium. Hvis du tilsætter non-oxal til spinat, bliver oxalsyren neutraliseret. Så kan kroppen bedre optage mineralerne fra spinaten.

Anvendelse

Skyl frisk spinat grundigt. Bladene gemmer ofte på masser af sand og jord. Spis spinat rå, dampet og stuvet. Du kan godt varme mad med spinat op dagen efter, hvis retten har været kølet hurtigt ned, og du varmer retten grundigt igennem. Det er meget få ingredienser, der ikke passer til spinat. Især æg, fisk og mælk nyder godt af spinatens følgeskab. Fiskelasagne, tærter, salater, risotto, pasta, brød, pandekager og pizza - mulighederne er uendelige.

Opbevaring

Spinat opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet, det holder sig godt i temperaturer på 2-6 grader. Spinat kan holde 2-5 dage. Vent altid med at skylle spinatten, til lige før den skal bruges og tilberedes.

Sæson

April-oktober. Frossen spinat kan du købe året rundt.

Frokost

Spinatsalat med bulgur og svin

Bland bulgur og lidt svinekød i salaten og få et mættende frokostmåltid. Husk at vælge fuldkorn...

Morgenmad

Omelet med spinat, ristet rugbrød og ost

Æg til morgenmad er både mættende og giver dig D- og E-vitaminer. Spis rugbrød med mager ost ti...

Aftensmad

Pastasalat med æbler, figner, frisk spinat og kylling

Spis en fyldig salat med fuldkorn og suppler med magert kød som kylling. Det er et nærende og m...